одвратни црвени локви

За сега,
игнорирајте пушки, и
звуците на убиство.

Хаос и какафонија
се игрите на улицата.

Фантазирајте во текот на денот
но спиењето се крие ноќе,
Реков.

Планирав да избегам:
тоа требаше да биде за неколку дена.
Красомила едноставно мораше да се скрие
малку подолго пред нашата авантура
далеку од градот, надевајќи се на дневна светлина.
Скриј драги, реков, почекај
додека не ја земам твојата рака.

Реков да Чекај:
Имам планови и
останете со Лилјана
се додека не биде безбедно да ја напуштите куќата.

Не сакам да верувам во вестите.
Тоа не може да биде тоа
Го напуштив Красомила во нашето соседство
мислејќи дека ќе има повеќе време

Болен сум. Ги гледам сирените и
Имам лошо чувство. Не јас.
Не сакам да го гледам ова.

Како може да биде Красомила?
Дали убавината крвави?

Црвената темнина лежи
на нашата слатка патека.
Полицијата опкружува коагулирачка крв,
одвратни црвени локви
и го примети мртвото тело.

Предупредување пластична лента, како хартија
задушува дневна светлина
и ракетите се обележани
со нумерирани докази картички.

Постојат вести камери насекаде,
и светли светла

Не можам да се доближам до местото на злосторството, бидејќи
постојат компликации.

Не постои начин да му кажете на светот
дека ја сакав

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.