Ако трябва да отидете (Macedonian)

Остави ме, ако мора да одиш на друга љубов

Имате желби за секс
исто како и кога Сонцето таа себе
таа мора да ја посака темнината на просторот
и мора да бара да го свртиме нашето лице

Јас нема да дозволам Сонцето да постави на нас , и
Не можам да спијам навечер
кога топлината на Лето е ладна
———————————————————
Leave me, if you must go to another love

You have sex wishes
the same as when the Sun itself
she must wish the darkness of the space
and must seek to turn our face

I will not let the sun set for us, and
I can not sleep at night
when the heat of Summer is cold

Од урнатините (Macedonian version of “Rubble of You”)

Вие дама се толку убави
со нечистотии
на твоето лице, со
искината облека.

Вие сте убави
со кована коса
и крв, како што е тоа
затоа што

тие ве повлекоа
од урнатините

и слушнав ти шепот
Те сакам
——-
From the ruins

You lady are so beautiful
with impurity
on your face, with
tattered clothing.

You are beautiful
with wrought hair
and blood, as it is
because

they have withdrawn you
from the ruins

and I heard you whisper
I love you

одвратни црвени локви

За сега,
игнорирајте пушки, и
звуците на убиство.

Хаос и какафонија
се игрите на улицата.

Фантазирајте во текот на денот
но спиењето се крие ноќе,
Реков.

Планирав да избегам:
тоа требаше да биде за неколку дена.
Красомила едноставно мораше да се скрие
малку подолго пред нашата авантура
далеку од градот, надевајќи се на дневна светлина.
Скриј драги, реков, почекај
додека не ја земам твојата рака.

Реков да Чекај:
Имам планови и
останете со Лилјана
се додека не биде безбедно да ја напуштите куќата.

Не сакам да верувам во вестите.
Тоа не може да биде тоа
Го напуштив Красомила во нашето соседство
мислејќи дека ќе има повеќе време

Болен сум. Ги гледам сирените и
Имам лошо чувство. Не јас.
Не сакам да го гледам ова.

Како може да биде Красомила?
Дали убавината крвави?

Црвената темнина лежи
на нашата слатка патека.
Полицијата опкружува коагулирачка крв,
одвратни црвени локви
и го примети мртвото тело.

Предупредување пластична лента, како хартија
задушува дневна светлина
и ракетите се обележани
со нумерирани докази картички.

Постојат вести камери насекаде,
и светли светла

Не можам да се доближам до местото на злосторството, бидејќи
постојат компликации.

Не постои начин да му кажете на светот
дека ја сакав