одвратни црвени локви

За сега,
игнорирајте пушки, и
звуците на убиство.

Хаос и какафонија
се игрите на улицата.

Фантазирајте во текот на денот
но спиењето се крие ноќе,
Реков.

Планирав да избегам:
тоа требаше да биде за неколку дена.
Красомила едноставно мораше да се скрие
малку подолго пред нашата авантура
далеку од градот, надевајќи се на дневна светлина.
Скриј драги, реков, почекај
додека не ја земам твојата рака.

Реков да Чекај:
Имам планови и
останете со Лилјана
се додека не биде безбедно да ја напуштите куќата.

Не сакам да верувам во вестите.
Тоа не може да биде тоа
Го напуштив Красомила во нашето соседство
мислејќи дека ќе има повеќе време

Болен сум. Ги гледам сирените и
Имам лошо чувство. Не јас.
Не сакам да го гледам ова.

Како може да биде Красомила?
Дали убавината крвави?

Црвената темнина лежи
на нашата слатка патека.
Полицијата опкружува коагулирачка крв,
одвратни црвени локви
и го примети мртвото тело.

Предупредување пластична лента, како хартија
задушува дневна светлина
и ракетите се обележани
со нумерирани докази картички.

Постојат вести камери насекаде,
и светли светла

Не можам да се доближам до местото на злосторството, бидејќи
постојат компликации.

Не постои начин да му кажете на светот
дека ја сакав